Πτυχίο Σχεδιασμού Μόδας και Εικόνας / BA in Fashion Design and Image

Πτυχίο Σχεδιασμού Μόδας και Εικόνας / BA in Fashion Design and Image2016-11-15T11:09:35+00:00

ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Πτυχίο Σχεδιασμού Μόδας και Εικόνας
BA in Fashion Design and Image

Σκοπός

Το πρόγραμμα προσφέρει εναλλακτικές διεξόδους για τους φοιτητές που θέλουν να ασχοληθούν σε διάφορα πεδία στη μόδα, όπως ο σχεδιασμός και η παραγωγή, τα μίντια και το styling. Το πρόγραμμα εμπλέκει τους φοιτητές στη διαδικασία ανάπτυξης δεξιοτήτων οπτικού λεξιλογίου σε εικόνα και styling, ενώ εξερευνά τους πολλαπλούς τρόπους που η μόδα και η ενδυματολογική βιομηχανία μπορεί να αναπτυχθεί, να προβληθεί και να παρουσιαστεί δημιουργικά μέσα από φωτογραφία, φιλμ, ψηφιακά μέσα, μπλογκς, παραστατικές τέχνες, θέατρο, μουσική, διαφήμιση, αρθρογραφία και σύνταξη.

Με την καλλιέργεια, εφαρμογή και διάδοση διεπιστημονικών γνώσεων και αξιών, οι φοιτητές καθίστανται πλέον ικανοί να διεκπεραιώνουν προγράμματα ή ερευνητικές εργασίες υψηλής στάθμης και εμβέλειας. Με τη χρήση συμβατικών, αλλά και ψηφιακών μορφών σχεδιασμού μόδας και εικόνας, οι φοιτητές διαχειρίζονται έργα με εφαρμογή στην παραγωγή μόδας, στη διαφήμιση, στο μάρκετινγκ, στην τέχνη, αλλά και σε θέματα διάχυσης πληροφοριών και εκπαίδευσης.

Όλα τα μαθήματα σε όλα τα προγράμματα σπουδών της σχολής διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες εικαστικούς, σχεδιαστές, κριτικούς / ιστορικούς και αρχιτέκτονες με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Αναγνώριση του προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (Ε.Α.Ι.Π.) και είναι αναγνωρισμένο από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.).

Το Πρόγραμμα έχει αναγνωριστεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο με τα αντίστοιχα των Ελληνικών Α.Ε.Ι.

Υποστήριξη του Προγράμματος

Εργαστήρια

Για όλα τα μαθήματα το Τμήμα προσφέρει εξειδικευμένα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε πλατφόρμες Macintosh και Windows, με σχεδιαστικά προγράμματα για δισδιάστατο και τρισδιάστατο σχεδιασμό. Προσφέρονται επίσης εργαστήρια φωτογραφίας και κινητής εικόνας.

Πρακτική Άσκηση

Ο θεσμός της πρακτικής άσκησης των φοιτητών επιτελείται κατά το τέταρτο έτος σπουδών. Στα πλαίσια ανάθεσης εξαμηνιαίας εργασίας, οι φοιτητές καλούνται να συνεργαστούν με φορείς της εγχώριας βιομηχανίας. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των σπουδών του κάθε φοιτητής έχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς ή παρεμβάσεις σχετικές με τον κλάδο επιλογής του.

Πεδίο Επαγγελματικής Ενασχόλησης

Οι κάτοχοι του Πτυχίου Μόδας και Εικόνας μπορούν να εξασφαλίσουν θέση στη βιομηχανία Μόδας, τόσο στην παραγωγή όσο και στην προώθηση, μέσα
από την ενασχόλησή τους ως σχεδιαστές, στυλίστες, φωτογράφοι μόδας και μπλόγκερς .

Οι απόφοιτοι μπορούν επίσης να εργοδοτηθούν σε θεατρικές παραγωγές, σε τηλεοπτικά κανάλια και εκδοτικούς οίκους. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, ένα μεγάλο ποσοστό αποφοίτων (80-85%) τυγχάνει επαγγελματικής ενασχόλησης στην εντόπια βιομηχανία.

Μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στον ίδιο ή συναφή κλάδο σε πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.

Δομή του προγράμματος

Το Πρόγραμμα καλύπτει 240 μονάδες (ECTS).

Περιλαμβάνει υποχρεωτικά και επιλεγόμενα μαθήματα τέχνης και σχεδίου, και μαθήματα ελεύθερης επιλογής.