Παραδοσιακή συνταγή Λεμονάδας της γιαγιάς Αγκελίνας

Παραδοσιακή συνταγή Λεμονάδας της γιαγιάς Αγκελίνας2017-05-12T12:37:48+00:00

H δροσιστική λεμονάδα της γιαγιάς Αγκελίνας

Για 1.5 λίτρο σιρόπι, ακολουθήστε την συνταγή παρακάτω και διατηρήστε στο σπίτι σας ένα πολύ ενδιαφέρον κέρασμα για τους καλεσμένους σας!!

Υλικά:

  • Χυμός από 10 λεμόνια
  • Ίση ποσότητα ζάχαρης (δηλ. όσα ποτήρια βγει ο χυμός, τόσα ποτήρια ζάχαρη να βάλετε)
  • Ίση ποσότητα νερού
  • 2 κουτάλια της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • Λεπτές φέτες λεμονιού και κλωνάρια δυόσμου ή μέντα για το σερβίρισμα

 Εκτέλεση:

  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, για 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός και ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Σουρώνουμε τον χυμό από τα λεμόνια και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθεί. Μεταφέρουμε το σιρόπι στο μπουκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Για το σερβίρισμα, βάζουμε περίπου 2 δάχτυλα σιρόπι και νερό μέχρι επάνω, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, ώστε να γίνει ενιαίο το μίγμα. Προσθέτουμε τις φετούλες λεμονιού και το δυόσμο ή μέντα

Αν θέλετε να διατηρηθεί περισσότερο καιρό, βάλτε το σιρόπι σε βάζα, κλείστε τα καλά και βάλτε τα μέσα σε μία πολύ μεγάλη κατσαρόλα με νερό που μόλις θα τα σκεπάζει και αφήστε τα  να βράσουν.

Εάν δεν την βάλετε σε αποστειρωμένα μπουκάλια, διατηρείται μόνο για μία εβδομάδα στο ψυγείο!

Σας ευχόμαστε ένα ευχάριστο και δροσερό καλοκαίρι.

Save