Προγράμματα εξ αποστάσεως2017-08-28T20:50:59+00:00

Plus αποκλειστικός αντιπρόσωπος & εξεταστικό κέντρο για τον νομό της Κέρκυρας

Ενημερωθείτε άμεσα σήμερα

Σχολη Οικονομικων Επιστημων & Διοικησης

 • Διεθνές Εμπόριο & Ναυτιλιακή Διοίκηση
 • Διοίκηση Επιχειρήσεων
 • Ναυτικό Δίκαιο

Σχολη Επιστημων της Αγωγης

 • ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη
 • Διασφάλιση Ποιότητας
 • Αναλυτικά Προγράμματα & Διδασκαλία
 • Διοίκηση Σχολικών Μονάδων
 • Ειδική Εκπαίδευση

Σχολη Επιστημων Υγειας

 • Διοίκηση Υπηρεσιών & Μονάδων Υγείας

Μεταπτυχιακά Εξ αποστάσεως

 • Αειφόρα Ενεργειακά Συστήματα
 • Διεθνές Εμπόριο και Ναυτιλιακή Διοίκηση
 • Αναλυτικά Προγράμματα και τη Διδασκαλία
 • Business Administration
 • Διασφάλιση Ποιότητας: Κατεύθυνση «Παραγωγή και Υπηρεσίες»
 • Διασφάλιση Ποιότητας: Κατεύθυνση «Εκπαίδευση»
 • Ειδική Εκπαίδευση
 • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη
 • Διοίκηση Σχολικών Μονάδων
 • Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας 

Η μέθοδος παράδοσης που υιοθετείται για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στο πλαίσιο της εξ’ αποστάσεως μάθησης είναι διαφορετική από τη συμβατική. Συγκεκριμένα, δεν απαιτείται η φυσική παρουσία του φοιτητή παρά μόνο στην τελική εξέταση (γραπτή ή/και προφορική). Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν χωρίς τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου (π.χ. από το σπίτι τους και σε ώρες που τους βολεύει) μέσα στα πλαίσια ενός ιδιαίτερα εξατομικευμένου περιβάλλοντος σε σχέση με την παρακολούθηση των μαθημάτων τους, εκτέλεση των εργασιών τους αλλά και την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των διδασκόντων και συμφοιτητών τους.

Όλα τα εξ’ αποστάσεως προγράμματα του Πανεπιστημίου Frederick υιοθετούν την εξ’ ολοκλήρου εξ’ αποστάσεως προσέγγιση για την παροχή του εκπαιδευτικού περιεχομένου αλλά και για την επικοινωνία των φοιτητών μεταξύ τους και του διδάσκοντα με τους φοιτητές. Οι εξ’ αποστάσεως φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Frederick απολαμβάνουν όλα τα οφέλη και τα προνόμια που απολαμβάνουν οι φοιτητές που παρακολουθούν συμβατικά προγράμματα σπουδών. Όλα τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται είναι πλήρως αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου μετά από ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Όλοι οι κανονισμοί που σχετίζονται με τις εξ’ αποστάσεως σπουδές στο Πανεπιστήμιο Frederick προβλέπονται και περιγράφονται στον κανονισμό που διέπει την Εξ’ Αποστάσεως Μάθηση και στον Κανονισμό για τους Φοιτητές. Ένα φιλικό προς το χρήστη εγχειρίδιο που περιγράφει τις βασικές υπευθυνότητες που απορρέουν από τους κανονισμούς αυτούς βρίσκεται στο Εγχειρίδιο για τους Φοιτητές.

Εξετάσεις

Για τους εξ αποστάσεως φοιτητές που διαμένουν στην Κέρκυρα, οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στην έδρα μας ταυτόχρονα με όλους τους φοιτητές από την Ελλάδα & Κύπρο.

Δονάτου Δημουλίτσα 34 (1ος όροφος), Πλατεία Ψυχιατρείου, Κέρκυρα, 49100

Διοίκηση της Εξ’ Αποστάσεως Μάθησης Πανεπιστήμιο Frederick

Η Επιτροπή Εξ’ Αποστάσεως Μάθησης του Πανεπιστημίου Frederick έχει την κύρια ευθύνη των προγραμμάτων εξ’ αποστάσεως μάθησης που προσφέρονται. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή, που αποτελείται κυρίως από ακαδημαϊκούς, υπόκειται στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και έχει τη συνολική ευθύνη του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της παροχής και της διασφάλισης της ποιότητας των εξ’ αποστάσεως μάθησης προγραμμάτων σπουδών. Μια σχηματική αναπαράσταση της Διοίκησης εξ’ αποστάσεως μάθησης φαίνεται πιο κάτω.

Η Επιτροπή Εξ’ Αποστάσεως Μάθησης υποστηρίζεται σθεναρά από τη Μονάδα Τεχνικής Υποστήριξης (Learning Support Unit – LSU) του Πανεπιστημίου, η οποία έχει τη συνολική ευθύνη και διαχείριση όλων των τεχνικών πτυχών και των παρεχόμενων τεχνικών υπηρεσιών. Η Μονάδα Τεχνικής Υποστήριξης (Learning Support Unit – LSU) είναι διοικητικό όργανο και λειτουργεί κάτω από την ευθύνη της Υπηρεσίας Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου.

Βιβλιοθήκη

Η πρόσβαση σε ποικιλία βάσεων δεδομένων και πληροφοριών θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεδομένου ότι οι εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης φοιτητές σπάνια θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν δια ζώσης τη βιβλιοθήκη, είναι ιδιαίτερης σημασίας η διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Frederick επιτρέπει στους φοιτητές να μελετήσουν τον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης σε ακαδημαϊκά άρθρα και ηλεκτρονικά βιβλία (e-books). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες πηγές και την απόκτηση εξ’ αποστάσεως πρόσβασης στο υλικό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης.

Υποστήριξη

Το Πανεπιστήμιο παρέχει τεχνική υποστήριξη στους εξ’ αποστάσεως φοιτητές μέσω της Μονάδας Τεχνικής Υποστήριξης (Learning Support Unit – LSU).

Η μονάδα διατηρεί γραφείο υποστήριξης, καθώς και πλούσιο διαδικτυακό υλικό σχετικό με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τους οδηγούς χρήσης και πολλά πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Μονάδας Τεχνικής Υποστήριξης (Learning Support Unit – LSU).